sâmbătă, 24 aprilie 2010

SALATA DE APRILIE / APRIL SALAD

In fiecare zi mananc salata, cat mai verde, cat mai multe frunze.
Pe aceasta am pozat-o pentru concursul Trofeul “Ceapa Verde” de pe blogul http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/
Iata si reteta:

SALATA DE APRILIE

- 1 salata romana
- 1 salata creata rosie
- frunze gulii
- frunze de ridichi rosii
- 1 legatura loboda
- cateva fire de leurda
- 1 ridiche alba
- 1 praz
- cateva masline negre

Pentru dressing:
- ulei de masline
- otet de mere
- sos de soia
- sare (daca mai este nevoie)

Daca vreti un dressing mai consistent atunci dati un avocado prin mixer, cu zeama de lamaie, pana se face pasta si amestecati foarte bine cu salata. Frunzele devin moi si salata este mult mai consistenta.

* salatele pot fi de orice soi, de preferat cel putin 2 soiuri de salata
* se poate pune si spanac, dar eu folosesc spanacul la smoothie
* frunzele de gulii si frunzele de ridichi sunt gratis, doar sa le cereti taranilor in piata si va dau pentru ca nu multa lume stie ca ele se pot manca
* in loc de praz se poate pune ceapa verde, dar eu nu am avut
*ridichia poate fii de orice soi: alba, neagra sau rosie; daca e alba sau neagra de preferat e sa se marunteasca in mixer pentru ca sunt mai tari


Every day I eat a salad, as green as possible, as many leaves as possible.
Today I took a photo of my salad for the 'Green onion' contest on http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/
Here is the recipe:

APRIL SALAD

- 1 head of Romaine lettuce
- 1 head of red incised-leaf lettuce
- kohlrabi leaves
- red radishes leaves
- red orach
- some wild garlic
- 1 daikon radish
- 1 leek
- some black olives

Dressing:
- olive oil
- apple vinegar
- soy sauce
- salt (if necessary)

If you want a more dense dressing, than blend an avocado with some lemon juice till creamy. Mix it well with the salad, the leaves will be softer and the salad will be more nourishing.

* the lettuce can be of any kind, preferably 2 types of lettuce
* you can also add spinach leaves, but I use them in smoothies
* instead of the leek you can use scallion (green onion)
* you can use any kind of radish: daikon, black or red radish; the daikon and the black radish are better cut in the food processor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu